• v1
  • v2
  • v3

chilllogo2

Trends vrouwenmode zomer 2019

Het was dit jaar uitzonderlijk vroeg voorjaar na een winter met amper vorst. In februari zagen we de eerste knoppen al open springen en de narcissen en krokusjes hebben nog nooit zo vroeg staan bloeien. En ondanks het feit dat er in maart nog een late herfst met natte sneeuw en veel regen voorbijkwam, begin jij al weer nieuwsgierig te worden naar wat het nieuwe modebeeld jou dit voorjaar te bieden heeft. Je kunt dit voorjaar niet vroeg genoeg beginnen met het creëren van licht en ruimte in je kledingkast, want dat is toch wat we willen zo aan het begin van de zomer? En dus ga je straks weer op zoek naar een mooie zomer-blouse of jurkje, wanneer je op een morgen voor het eerst ergens een merel hoort zingen op het dak.

 

vrouwtr z 19c drWat gaat deze zomer ons bieden?

Een groene lifestyle, duurzame technologieën en individualiteit en authenticiteit spelen een steeds belangrijkere rol in ons leven. In de mode van dit voorjaar zie je dat dan ook terug. Vooral in nostalgische items en natuurlijke materialen, maar ook doordat de nadruk wordt gelegd op een eigen unieke stijl. Verder zal je zien dat de trends uit de laatste vier decennia van de 20e eeuw en uit Oosterse en Afrikaanse landen doordruppelen in elke voorjaarscollectie. Dit, samen met de trend van felle kleuren en prints, zorgt voor een lente- en zomercollectie met een kleurrijk en vrolijk beeld.

De invloeden uit de laatste decennia van de 20e eeuw.

De jaren 80 zien we terug in korte jasjes, hippe heuptasjes en polo's met een bijzonder kraagje of opvallende print. Verder geldt hierbij: "More is more" en "Hoe feller hoe beter". Geel, lila, rouge en de wortelgele kleur kurkuma zijn dan ook dé seizoenskleuren. Deze trend kan natuurlijk niet zonder retro sporty invloeden van streetwear. Dus wordt er gekozen voor neonaccenten, grote (sport)logo's en sidestrepen. En vooral dat laatste is één van dé trends van deze zomer, die je zowel op broeken, als shirt en jurkjes ziet.

De jaren 90 brengen ons de rustige designs die door soepele en glanzende stoffen een luxe gevoel geven. Denk aan zwierige rokken en jurkjes in allerhande vrolijke (bloemetjes)dessins. Deze stijl kan mooi gecombineerd worden met bijvoorbeeld grote Creoolse oorbellen. Eén van de musthaves van de jaren 90 stijl is toch wel een blazer of (high waist)broek met een grote strik of ceintuur.

Ook de mode invloeden uit de jaren 60 ontbreken dit voorjaar niet. De romantiek van het plattelandsleven zie je terug in een soort "hippie-style" wijde jurk met kleine bloemetjes. Deze stijl wordt gecombineerd met veel wit kant en broderie en strepen. En dan liefst in allerlei streep-combinaties met elkaar, in een arty folkore-stijl. De kleur in deze trend is zonder twijfel blauw, en dan van skyblue tot jeansblauw.

vrouwtr z 19a drDe Oosterse en Afrikaanse invoelden

De exotische invloeden uit Afrika en het Verre Oosten zie je terug in een arty- en nostalgische stijl van kleding. Dit betekent: rijke kleuren, tropische bloemen en historisch aandoende prints met goudaccenten en kant. Nog zo'n typisch uiting van deze nostalgie is de toepassing van "fladderige" stoffen. Een spannende mix dus, van oude tijden met nieuwe materialen. Bij de dessins vallen de insecten, bladvormen, en natuurlijk nog steeds de tijger- en vogelprints op.

 

Laat die zomer dus maar komen, en laat de zon maar schijnen! Jouw Fashionstore is daarbij het vertrouwde rustgevende ontmoetingspunt in deze steeds verder ver-individualiserende wereld. Kom de nieuwe zomermode uitproberen en laat je daarbij persoonlijk door ons adviseren. Zo ga jij de zomer tegemoet met de mooiste kleding in de mooiste kleuren en met de fijnste pasvormen!

merkenbalk

Chill Fashion
Voorstraat 53
9291 CD Kollum,

Tel: 0511 453 147
Fax: 0511 454 388

fashion cheque 6

Openingstijden:

di t/m do : 10.30 - 12.00 & 13.00 - 17.30u
vrijd.: 10.30 - 12.00 & 13.00 - 17.30u
vrijdag koopavond 19.00 -21.00u

zat.: 10.00 - 17.00u
zondag en maandag gesloten